I strålende solskinn på Nord universitet treffer vi Jim S. Jenssen. Han er snart ferdig med sin Mastergrad og jobber som konsulent på universitetet. 25-åringen er opprinnelig fra Andøya og er fornøyd med valget han tok noen år tilbake om å flytte til Bodø, sin nye hjemby.

Oppdaget Otto ved en tilfeldighet.
Han forteller at han oppdaget tjenesten ved en tilfeldighet. Jeg la merke til en stream på Facebooksiden til lokalavisa Bodø Nu hvor rådmannen kjørte rundt med en delingsbil, forteller Jenssen.

Det er nemlig Bodø kommune som har lagt til rette for løsningen ved at ansatte på rådhuset bruker bilene på dagtid. På kveldstid og i helger har kommunen gjort bilene tilgjengelig for byens innbyggere og besøkende.

Vi møter Jim utenfor Nord Universitet i en Opel Ampera-e fra Otto

Delingsøkonomi og bærekraft
Jeg har veldig sansen for delingsøkonomi og er overbevist at aktører som Otto kan levere gode tjenesten som blir fordelaktig for alle parter, sier Jenssen. Så er det ekstra flott at kommunens ansatte og innbyggere kan dele på bilene. Tidligere har det vært vanlig at kommunens biler kun har blitt brukt av ansatte på dagtid. Etter det har de nok stått parkert store deler av tiden, fortsetter han.

Med snart fullført Master i bærekraftig produksjon av marine bioressurser er han også opptatt av bærekraftige løsninger og løfter frem at han særlig liker at bilene er merket med FNs bærekraftsmål. Det er med på å løfte vår oppmerksomhet på viktige områder som vi mennesker er tvunget til å ta hensyn til fremover, sier Jenssen med alvor i stemmen.

Vi må bli flinkere til å dele. Alle trenger ikke å eie alt.

Deling betyr også at andre bruker den bilen du har lånt. Hva tenker du om renhold og de utfordringene som er i dag med tanke på smitte?

Jeg bruker alltid det smitteforebyggende utstyret som ligger i bilene og føler meg trygg. I tillegg har jeg opplevd at bilene er rene og ryddige, sier han. Som en del av tjenesten har Otto en samarbeidspartner som sørger for jevnlig renhold og ettersyn av bilene i Bodø som står parkert i kvartal 99.

Solgte bilen sin
Som så mange andre kjøpte Jim bil i ung alder, men som student følte han at det var unødvendig og dyrt å eie egen bil.

Det er mange kostnadsaspekter ved å eie bil som man ikke tenker på. En ting er drivstoff og bompenger, men det er forsikringer, verkstedutgifter, dekk og ikke minst verditapet som representerer de store kostnadene. Ikke minst bryet, smiler Jim. Jeg solgte derfor bilen og da er det bare helt fantastisk at Otto kom til byen, det har gjort hverdagen min enklere! Kall det gjerne «bilfrihet», sier han.

Bilde av Jim Jenssen utenfor Nord universitet med en bildelingsbil fra Otto. Kall det gjerne "bilfrihet"
Kall det gjerne «bilfrihet» sier Jim som nå har solgt bilen sin.

Kvitt «rekkeviddeangsten»
Jim Jenssen er en driftig ung kar, og tillegg til studier og jobb representerer han Høyre i fylkestinget og har også en plass i Universitetsstyret. Han er heller ikke ukjent med elektriske delingsbiler. Jeg har vært på noen turer med elbil hvor jeg virkelig har fått kurert rekkeviddeangsten, ler Jenssen. En gang ble vi sittende å lade på en vanlig stikkontakt til kl 03 på natta før vi kunne kjøre videre. I Bodø har Otto valgt biler med lang rekkevidde – over 40 mil på en lading, og det er Jim Jensen glad for. Jeg har aldri hatt problemer med rekkevidden når jeg har kjørt en Otto-bil, og tar gjerne med meg kompiser på en hyttetur.

Håper på flere biler i Bodø
Når vi til slutt spør han om det er noe vi kan gjøre for at tjenesten skal bli enda bedre er Jim krystallklar! Biler her ved universitetet! På Mørkved er det over 1000 studentboliger og området huser over 10.000 innbyggere. Det er 10km til sentrum, og selv om kollektivtilbudet er bra er jeg helt sikker på at biler her ville blitt et fantastisk tilbud til oss studenter og de andre som bor her. Selv tar jeg bussen inn til sentrum for å låne bil, og det hadde selvsagt vært enda enklere hvis den stod her, sier Jenssen.

Det er vi i Otto helt enige i, og hvem vet? Kanskje det plutselig står biler fra Otto på universitetet i Bodø.

Er du interessert i å lese mer om tilbudet vi har i Bodø?
På siden Smartby Bodø kan du lese mer. Last ned Otto der du finner apper og sus av gårde i en av Bodø kommunes nye el-biler!