USBL magasinet om bildeling fra Otto

Bildeling på Åsbråten

Smart bildeling i borettslaget

Otto rett utenfor døren

Å dele er bra både økonomisk og for miljøet. Det har de skjønt i Åsbråten
borettslag. Derfor skrev USBL magasinet om hvordan Otto gir alle beboere med sertifikat tilgang på bil like utenfor døra.

Bildeling med mann i bil

Enkelt å dele bil

Gjennom en enkel app kan hvem som helst i borettslaget og nærområdet benytte seg av Otto-bilene som står klare til bruk. For en familie som ikke trenger bil hver dag, er det en fin tjeneste å ha tilgjengelig like utenfor inngangsdøren - Det sier styreleder i Åsbråten borettslag John Petter Reinertsen til USBL magasinet.

– Det er jo til fellesskapets beste at vi får færre biler, sier John Petter Reinertsen i Åsbråten borettslag. Han nevner deling av ressurser, bedre luftkvalitet, mindre støy og minimering av parkeringsbehovet til fordel for mer plass til parker, lekeplasser og grillområder. Det handler jo mye om vaner, så kanskje kan det på sikt få flere av oss til å innse at vi ikke trenger egen bil. Du kan kjøre ganske mye med Otto i stedet for å kjøpe egen bil til over 300 000 kroner, sier styrelederen

Flytting med varebil fra otto

Hver bil til sitt bruk

– Hvilke biler som er tilgjengelig, avhenger av geografi og demografi. Ved å analysere bruksmønster og behov, kan bilene plasseres ut der de har størst nytte. I sentrumsnære områder i Oslo, hvor det er veldig mye inn- og utflytting i leiligheter, kan det for eksempel være stort behov for varebiler med god plass bak.

– Så er det jo opp til oss å levere en bildelingstjeneste som er god nok til at den oppleves tilgjengelig nok for beboere, og at tilbudet optimaliseres til etterspørselen.

En tjeneste som tilbyr biler for ditt behov til en gitt tur, er noe du aldri vil kunne få kun med egen privatbil. En handletur på IKEA kan kreve en helt annen bil enn en svipptur med venner til stranda for å bade.

Les hele saken om Otto i Åsbråten borettslag i USBL magasinet.